top of page
Vyhledat

Mají specializované navigace pro kamiony smysl?

Jako profesionální řidič se můžete často cítit, jako byste byli drcení časem a pod tlakem, abyste všechno zvládli. V obchodním světě to není ojedinělý pocit, ale v profesi orientované na výsledky, jako je logistika, může opravdu řidičům velmi ztížit situaci, když nestíhají plán. Z důvodu úniku od neustálého tlaku bude muset řidič udělat trochu více, aby zajistil, že se časem propracuje do rozumné časové normy. 

Dívat se za jízdy do mapy, vyhledávat v google, kudy objedete kolonu, je první cesta do pekel - spolehněte se raději na navigaci, která bude toto řešit za vás.

Před cestou si novou trasu pečlivě naplánujete, případně uložíte do chytré navigace a pokud se během jízdy vyskytne potíž s její pomocí, můžete odhadnout, jak dlouho bude potřeba objíždět, nebo vyplatí-li se vám raději zahájit pauzu.


Trávíte spoustu času za volantem, a je zde prostor k úspoře spousty hodin během týdne. Pokud v těchto dobách dokážete kamion udržet v chodu, měli byste skutečně zvážit produktivitu, kterou dokážete ušetřit minimálně 15 % z nákladů na flotilu. V době po korona krizi se to obzvlášť hodí.


Existuje mnoho ulic a silnic, kde kamiony nejsou povoleny, narozdíl od busů a osobních vozidel. Řidič s dobrou navigací se provede těmito zákazovými oblastmi velmi obratně. Mnoho přepravních společností nedovoluje svým řidičům, aby se spoléhali čistě na navigaci. Ale znají správné typy navigací, které mohou řidiče výrazně zproduktivnit? GPS navigace v kamionu může výkon řidiče zcela změnit.


Kolika řidičům, se stane, že během delší cesty tunelem, ztratil kontrolu nad navigací a výjezd tedy jen odhadoval, občas vůbec netušil, jede li správně a nejednou se musel desítky km otáčet zpět na svou trasu přes drahý tunel zpět.

Jistě, můžete použít mapy Google a další levnější navigaci bez aktualizace map a prostředí vaší další cesty. Ale nic nevytvoří vyšší efektivitu řidiče, jako když zná, jaký je provoz před ním a navíc své pokračování v jízdě smí ovlivnit natolik, aby stále dojel na čas.

Nakonec je vždy velmi dobré zůstat v komunikaci se svým dispečerem nebo pracovními partnery a zvážit onu alternativu „slepého“ řidiče a přetíženého dispečera, nebo zvládnuté situace s řešením bez senzibilit na obou stranách.

GPS Truck navigace se opravdu liší od toho, co byste mohli použít v běžném vozidle, hlavně z toho důvodu, že berou v úvahu velikost vozidla, odvádějí od zbytečného najetí km na trasách, které mohou být pro velká vozidla nebezpečná v případě pokut nebo dokonce nebezpečné. Jsou to speciální verze tohoto navigačního zařízení, a proto jsou v průměru mnohem dražší, ale přitom velmi užitečné.

Teprve v posledních letech přibyly i navigační aplikace pro chytré telefony, které byly navrženy speciálně pro nákladní automobily. 


Zajímalo by nás, jakou specializovanou aplikaci aplikaci nebo navigaci pro kamiony používáte a do jaké míry je spolehlivá.



173 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page